torsdag 28 september 2017

Planera trädgården under höst och vinter!

Förändringens tider råder i trädgården och naturen. För varje dag som det blir mörkare och för varje natt som det blir svalare skiftar grönt till rött och löv börjar falla. Jag känner ofta vemod när trädgården går i vila men det finns också en lättnad inblandad. Även jag får vila och hämta ny kraft och inspiration inför kommande trädgårdssäsong.

Senhöst och vinter är perfekt tid att planera trädgården och fundera över vad som funkar, vad du vill ändra och vilka projekt som skulle vara roliga och realistiska nästa år. Jag kör därför en serie här på Katarinas Penna&Spade under hösten om planering av trädgården under lågsäsong. Serien kommer bygga på mina egna tankar och erfarenheter och på intervjuer som jag gjort tidigare med Karin Malmberg, trädgårdsdesigner på Snitsig Trädgård&Landskap. Jag vänder mig gärna till Karin för proffsråd eftersom hon har lång erfarenhet och jobbar med ett helhetsperspektiv. Hon ser människan som lever och arbetar i trädgården när hon planerar och skissar vilket leder till lust och glädje!

Så häng på! Start vecka 41. Nästa vecka åker jag till Italien för att träffa vinproducenter för min andra sysselsättning 2Goda Vin & Bryggeri. Jag lägger ut bilder på Instagram, Katarina Kihlberg, och på facebook, om ni vill följa.

Satsa på runda former i trädgården

Lite inspirerande bilder så länge, från en trädgård i mitt kvarter. Jag fotade samma vy från olika avstånd för att visa hur runda, överlappande former i trädgården skapar spänning och känsla av att trädgården sträcker sig långt bort. Paret som bor i trädgården är pensionärer och lägger mycket tid på sin oas, så drabbas inte av prestationsångest om du har normalmycket tid att lägga på din trädgård!


 
 
Vi hörs igen om en vecka!
 
Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar