lördag 3 juni 2017

Malmö Garden Shows sköna hörna

Malmö Garden Show är i full gång i alldeles underbara Slottsträdgården i Malmö. Solen skiner alltid på denna utställning som är en fantastisk hyllning till trädgården och den gemenskap den skapar människor emellan. Fantasi, kreativitet, lust, lekfullhet, odling, färg, form och drömmar fyller Slottsträdgården i dagarna tre.

Bland visningsträdgårdarna föll jag för Almbacken Trädgårdsdesigns Sköna hörna. Första intrycket är: "Men jisses så fint, detta skulle jag aldrig kunna skapa själva!" Men så snart jag stillar mig och börjar ta in både helheten och detaljerna inser jag att här finns massor att plocka med hem som inspiration till den egna trädgården. Och det är precis så en visningsträdgård ska vara, en fantastiskt upplevelse och wow-känsla men i nästa steg en källa till tips och idéer att skapa utifrån själv.

Almbacken drivs av Maria Dremo Sundström, som själv betonar vikten av att de trädgårdar hon skapar ska kunna väcka trädgårdsdrömmar till liv. Det kan vara de riktigt små detaljerna, som att bryta av med en ljusgul smörboll bland mörka blad från japansk blodlönn och formklippta buxbom. Eller större partier där vi får inspiration till en hel rabatt. Tänk på när ni ser visningsträdgårdar att inte fastna i formatet. Det som är stort kan du göra i litet format och tvärtom. Känn in formerna och färgerna och ta massor med bilder att återkomma till hemma.

Och så klart, om du har möjlighet, besök Malmö Garden Show!
Bilder från Almbacken Trädgårdsdesigns ljuvliga Sköna hörnaAlmbacken drivs av Maria Dremo Sundström.

Besök: Almbacken Trädgårdsdesign

Om författaren: Katarina Kihlberg är skribent, kommunikatör och trädgårdsingenjör.

2 kommentarer:

  1. Hej Katarina!

    Så roligt att träffa dig och tack för dina rara ord. Jag blir så glad!

    Kram
    Maria

    SvaraRadera