tisdag 11 januari 2011

Färg och fantasi 2011

Vi har en härlig tid framför oss med spännande nyheter och projekt för trädgård och odling. Det som gör mig gladast är att trädgården får vara sig själv igen. Den behöver inte göra sig till utan alla former, smaker och idéer får utrymme. Lust och färgring stor utser jag till motto för kommande säsong!

För den som har tid och älskar att skapa, bygga och feja är trädgårdens olika rum fortfarande i fokus, det finns massor att hitta på med både nya och gamla idéer. För dem som har mindre tid och möjligheter välkomnas inspiration och kunskap om trädgårdens hållbara stomme med buskar, vintergrönt, tåliga perenner och lagom stora prydnadsträd. Det kommer de att få! Odlingsglada, erfarna som nybörjare, har nästan obegränsade möjligheter nu. Allt från den gammaldags omfångsrika köksträdgården till odling i minsta lilla kruka bejakas detta sköna trädgårdsår. Då det dessutom kommer finnas plats för bus och fantasi. Kan det bli bättre? (Bilden ovan är från Blomsterfrämjandet.)

Ute regerar gråskalorna men i trädgårdssjälen spirar det förväntansfullt.
Solong!/KatarinaMed små resurser och mycket fantasi är allt möjligt!Vem blir inte glad av att gå förbi en balkong som denna mitt i stan?Från Sofiero på Stora trädgårdsfesten!

5 kommentarer:

 1. Massa kul och fina bilder du visar!

  SvaraRadera
 2. Vid denna gråa tid blir man glad av sådan färgglädje som i den första bilden!
  Sedan är det ju en annan sak om man skulle vilja ha så starka färger i sin egen trädgård, men det är kul att titta.

  SvaraRadera
 3. ROLIGT är vårt tema i år - så fint illustrerat i ditt inlägg :-)

  SvaraRadera
 4. Härliga balkong bilder, nu längtar man ju ÄNDÅ mera till våren och sommaren. Men HUR har dom fått fast krukorna på franska balkongen?

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte hur de har fått fast krukorna. De ser ut att sväva. Himla snyggt ordnat! Och ja, nu längtar man minsann...

  SvaraRadera