fredag 14 januari 2011

En krukmakare i tiden!

KitchenGarden säljer en listig och miljövänlig krukmakare. Med ett enkelt verktyg tillverkas krukor att så eller sätta sticklingar i av tidningspapper. När plantorna har etablerat sig och rötterna börjar ta plats har samtidigt tidnings- papperet börjat brytas ner och rötterna lirkar sig ut på sidorna och i botten. Just det senare tycker jag låter himla smart. Då riskerar man inte att gå och dra (ajabaja!) i de stackars små plantorna för att se om det har rotat sig utan det syns tydligt när rötterna växer genom papperet att de har etablerat sig.

Tillverkarna är inte dummare än att de har gjort den lilla krukmakaren i vackert trä och i tilltalande design. Jag har inte själv provat men blir absolut lockad av både bilderna och av idén. Någon som har testat och kan dela med sig av en utvärdering? (bilder från KitchenGarden)

Första vanliga helgen efter högtiderna är här och den ska jag njuta av. Inget pynt som ska fram eller tillbaka utan i stället en stor bukett tulpaner och en binge fröpåsar som sprider alldeles rätt stämning i hemmet. Hade kanske varit kul med en så där krukmakare att pyssla med?

En riktigt trevlig helg önskar Katarina


10 kommentarer:

 1. Du behöver inte ens köpa någon krukmakare, det går alldeles utmärkt med en ölburk! Se här: http://www.odla.nu/artiklar/krukmakeri.shtml
  Där har du att pyssla med till helgen!! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag har tittat på den många gånger men tyckt den var lite onödigt stylad och dyr. Men det tjänar man klart in på nolltid när man slipper köpa små torvkrukor.

  Ölburk blir ju ännu billigare. Har jag inte heller nån men det kan man ju köpa sig en nu när det är helg...

  SvaraRadera
 3. Ölburk, smart och enkelt. Så lätt gick det att ersätta den prylen...

  SvaraRadera
 4. Jag har köpt en men ännu inte hunnit använda. Jag lägger gärna några kronor extra just för att den är så snygg. Har haft den framme hela året som en liten påminnelse om vad som komma skall. Den glädjen får jag inte av en ölburk... ;)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Jag har inte testat att göra egna krukor men det låter intressant! Ölburk verkar också spännande!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 6. Hej Köpte en sån (samma märke o allt) för ett år sedan på botaniska trädgården i Glasgow. De är ju mer av standardpryl i Storbrittanien, inte en romantik-lyxpryl som i sverige ;-) Den funkar kanonfint och det är smidigt att sätta hela rasket i större krukor eller direkt i landet. Jag använder hellre den än andra så-krukor. Men inget slår en pluggbox. Använder både Minikap 60 (willab mfl) och Pop Up (Willab, Nelsons m fl.).

  SvaraRadera
 7. Tack Camilla! Håller med om att pluggbox är kanon. Vi kommer lotta ut 10 st på Odla.nu snart! Tipsa gärna vänner och bekanta om det.

  SvaraRadera
 8. Vinflaska med kulle i botten fungerar utmärkt.. Har använt den tekniken i flera år. Stadigare än ölburk och man får lätt grunda eller djupa krukor allt efter behov..

  SvaraRadera
 9. Det funkar också förvånansvärt bra, att rätt och slätt bara vika krukor av dagstidningar.
  Ha det gott!
  från Yvonne och Trädgårdsinspiration LIR

  SvaraRadera
 10. Se denne video hvordan du gør
  http://www.youtube.com/watch?v=gYLZc2UXu60
  hilsen Frank

  SvaraRadera