måndag 27 december 2010

Hjälp småfåglarna!

God fortsättning!

En fantastiskt vacker vit jul blev det och mer snö föll hela dagen i går fram tills nu på morgonen. Hur har fåglarna det därute egentligen? Säkert rätt tufft. En klurig situation för småfåglarna är att det måste ta sig ner genom det tjocka snötäcket för att leta mat utan att vara säkra på att de kommer hitta något. Om de har otur och inte får någon utdelning har de använt en massa energi i onödan och är nu i ännu större behov av mat. Alltså finns det all anledning att mata trastar, mesar, talgoxar och andra småfåglar. Hjälpa dem att hushålla med energin genom att göra maten både synlig och lättillgänglig. Fett och talgbollar är lätt att hänga i träden, frön i fågelmatare är perfekt och skivor av äpplen kan du trycka fast på grenar eller hänga på trådar.

Det brukar vimla av hungriga fåglar i min trädgård men just idag är det helt tomt. Så det får bli två bilder på nypåfyllda fågelmatare utan gäster.

Hej för idag/Katarina

1 kommentar:

  1. Det vita huset var bara för snyggt! Var har du hittat det fina? Ja, håller med. Känns viktigt att mata dem nu när det är kallt så kanske de kommer tillbaka i sommar och äter rent från mygg och annat besvär... :)

    SvaraRadera