måndag 6 december 2010

Boktipsvecka!

Jag beundrar alla fantasifulla, idérika och hårt arbetande författare som kommer med nya bra trädgårdsböcker på en marknad som redan är fullsmockad med härliga, läsvärda böcker.

Veckans första bra boktips är Trädgårdsvinter av Sanna Töringe. En charmfull och givande bok, precis som det brukar vara när Sanna är i farten. Jag är en förespråkare av böcker som inte bara ger inspiration, sådana kan lätt skapa prestationsångest i stället för lust. I Trädgårds- vinter får du den där angenäma blandningen av inspiration och praktiska råd som gör att läsningen kan leda till handling, inte bara drömmar. Budskapet är att trädgården kan locka till dagliga besök även mitt i vintern. Här berättas om växter som tål kyla, om vackra fröställningar, om häckar som är ett blickfång året runt och mycket, mycket mera. Och som alltid skriver Sanna Töringe med ett härligt språk och smittande inlevelse.

Glöm inte, när ni läser trädgårdsböcker, att anpassa bokens innehåll till dina förutsättningar. Visst vore det underbart att ha en hel trädgård som är vacker även på vintern men om det inte går att förverkliga så satsa på ett hörn, på platsen precis runt entrén eller på en plätt utanför ett fönstret som du dagligen är vid (fönstret vid vasken i köket till exempel...).

Hej så länge/Katarina

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Kul att du skulle prata om just denna härliga bok - recensionen hade jag skickat in till I ca en vecka sedan, men den är inte utlagd, liksom inte alla andra inskickade heller! :-(

    SvaraRadera
  2. Hej, har just hittat hit och fastnade för dina trevligt skrivna faktatexter. Kul med boktips, det passar bra nu i jultider.
    Hälsn. Åsa

    SvaraRadera