tisdag 30 november 2010

Starta nätverk!

Vinter! Och ännu mera vinter! Det är vackert och uppfriskande på alla sätt och vis men trädgården ligger där under snön och tar igen sig. Det finns inte mycket kvar vi kan göra ute, förutom att hänga lyktor och ljusslingor och skotta förstås. I stället är det böcker, tidningar, bloggar och den egna trädgårdsplaneringen som håller grönskan inom oss vid liv.

Ett tips för er som saknar prat om trädgård på vintern, som kanske inte har någon själsfrände nära till hands och för er som vill lära mer utan att gå kurs är att starta ett trädgårdsnätverk. I ett sådant kan vad som helst hända. Det kan sig att ni mest håller kontakten via nätet, att ni ses organiserat några gånger om året eller att ni finner varandra och börjar träffas hemma i trädgårdarna och utbyter såväl kunskap, erfarenhet som växter och allehanda stöd och hjälp.
.
Det lättaste sättet att komma igång är att kontakta ett studieförbund, de ska veta hur du går till väga. Studieförbundet Vuxenskolan har redan ett antal nätverk och är säkert intresserade av att starta fler. Deras roll blir då att hjälpa nätverket igång föra att sedan kliva tillbaka och låta gruppen klara sig på egen hand.

Är det någon som redan är med i ett trädgårdsnätverk, kanske till och med har startat ett, så hör gärna av er med tips här på Trädgård i praktiken.

Den blommande trollhasseln är från Göteborgs botaniska trädgård nu i december. Det ser ut som rivet citronskal som pressas ut från grenarna. Måste vara extra vackert nu när det är snö.

Ha en bra dag!
önskar Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar