tisdag 7 september 2010

Ställ dig några frågor!

Vägen till den personliga trädgården, som är anpassad efter dina behov, går genom ett samtal med dig själv. Ställ dig några frågor:

VAD VILL JAG HA MIN TRÄDGÅRD TILL?
Är det ren avkoppling som gäller, i betydelsen att göra så lite som möjligt? Eller använder jag trädgården för att rensa tankarna med hjälp av fysiskt arbete. Är trädgården platsen där jag vill få utlopp för min kreativitet, utan att någon lägger sig i. Eller vill jag odla egna frukter, bär och grönsaker. Vill jag kunna plocka härliga buketter, njuta av grönska året runt eller kanske främst ha plats för lek och umgänge? Det tål att fundera på!

HUR MYCKET TID HAR JAG TILL MIN TRÄDGÅRD?
En mycket viktig fråga. Ingenting dödar lusten så effektivt som tidsbrist.

VAD FÅR TRÄDGÅRDEN KOSTA?
De flesta av oss har en del annat som pengarna också ska räcka till.

HUR MYCKET KUNSKAP ÄR JAG BEREDD ATT SKAFFA MIG OM MIN TRÄDGÅRD?
Det går utmärkt att vara trädgårdsägare utan att veta särskilt mycket om växter och odling. Men då bör trädgården bestå av gräsmatta och lättskötta buskar och ha en enkel struktur. En mer artrik trädgård med stora rabatter ger större glädje och njutning om den ackompanjeras av kunskap om hur växterna bör planteras och skötas.

Skriv ner dina svar och övriga tankar som kommer upp längs vägen. Fundera samtidigt på hur verkligheten ser ut i din trädgård idag. Vad trivs du med? Vilka bitar känns bara betungande och tråkiga. Vad ska bort? Vilka växter vill du absolut behålla? Vilka drömmar har du och hur passar de in efter att du har svarat på frågorna ovan.

Börja här!
Fortsättning följer i morgon.
Lycka till!
önskar Katarina
En riktigt smarrig rabatt med lupiner, riddarsporre samt blå och vita stäppsalvia. Något att drömma om! Men fundera först på om det passar i den trädgård du vill ha!
En välplanerad plantering med markduk under stenarna som håller ogräset borta. Snyggt och enkelt att sköta!

1 kommentar: