måndag 13 september 2010

Måndagsblänkaren 37

Den här veckan handlar det om plantering och om att flytta växter. Det senare är en vanlig fråga i plantskolan. Många är de som undrar om det går att flytta träd, buskar och perenner och hur och när det i så fall ska göras. Även plantering väcker en del huvudbry. Hur djupt ska växterna planteras? Hur mycket måste man vattna? När klarar växten vattenförsörjningen själv? Ska växterna beskäras direkt efter plantering? När ska de gödas första gången?

Förr var planteringsprojekten i trädgården helt förlagda till vår och höst. Det är fortfarande den bästa tiden att plantera. Men med dagens krukodlade växter går det att plantera hela säsongen, bara någon finns på plats och kan vattna.

Flyttar växter gör du dock fortfarande tidig vår eller höst om du vill ha gott resultat. Att gräva upp och flytta en växt när den är som mest i arbete med att producera blad, blommor och frukt är en hård smäll även för de allra mest tåliga.

Välkommen till en vecka med spaden i högsta hugg!
I morgon ska här planteras.

Hälsningar
Katarina1 kommentar:

  1. Härlig bild som får mig att vilja gå ut och gräva direkt! Har du något gott råd vad gäller höstanemoner? Hos andra växer de som ogräs, hos mig förtvinar de, trots försök i både sol och halvskugga.
    Skånemor

    SvaraRadera