onsdag 8 september 2010

Gör en plan!

I inlägget om hur du skapar en personlig trädgård anpassad efter dina behov var uppmaningen att ställa dig ett antal frågor. Förhoppningsvis har det lett till en del nyttiga svar som kan ligga till grund för nästa steg.

Din egen trädgårdsplan!
Som inte behöver vara särskilt pretentiös och inte alls vacker på papperet.

Tidpunkten för att göra din trädgårdsplan är alldeles perfekt nu. Den intensiva vår- och sommarsäsongen är fortfarande i färskt minne. Vad har fungerat bra, vad kändes bara trist och jobbigt? Några satsningar har kanske visat sig så lyckliga att de bör få mer utrymme nästa år. Annat blev precis tvärtom.

Välj det som passar dig bäst. En skiss över hela trädgården kanske? Eller en skiss för varje rabatt eller varje del av trädgården. Det går också utmärkt att skriva ner planen genom att namnge olika platser; exempelvis runda rabatten, träddungen, planteringen mot grannen, skräphörnan, plockerabatten osv. Bra att tänka på, vilken variant du än väljer, är att använda olika färger. I en skiss är det naturligt men när vi skriver är det lätt att bara välja den svarta bleckpennan rakt igenom. Fram med färgpennorna och låt färgerna göra din plan levande och mer personlig.

Jag kommer återkomma till trädgårdsplanen med jämna mellanrum. Har du frågor så är det bara att mejla eller skriva som kommentar. Jag svarar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar